Fenomene stranii

In jos

Fenomene stranii

Mesaj Scris de Legolas la data de Mier Apr 03, 2013 3:18 am

► Mingile de foc din Thailanda
Mii de oameni se adună, spre sfârşitul lunii octombrie, pe malurile râului Mekong, în Thailanda şi Laos. Noaptea, se văd sfere de foc care se ridică din apă şi se pierd în văzduh. Spectacolul e o minune a naturii pe care ştiinţa nu o poate explica. Cercetătorii cred că se ridică bule de gaz metan de pe fundul râului şi se aprind în contact cu aerul, dar teoria lor este greu de crezut.
► Miracolul lui Moise
Un fenomen uluitor se petrece de două ori pe an în Coreea de Sud. Pentru o perioadă scurtă de timp, de numai câteva ore, o limbă de pământ lungă de aproape trei kilometri se ridică deasupra mării între insulele Jindo şi Modo. Mii de oameni se înghesuie să păşească pe podul de pământ, precum evreii lui Moise din Biblie.
► Ploaia roşie
Locuitorii din Kerala, o regiune din sudul Indiei, au fost de-a dreptul îngroziţi de ploaia roşie care a căzut din cer timp de aproape două luni, în 2001. Savanţii au analizat apa la microscop şi au găsit globule roşii, asemenea celulelor sangvine, dar lipsite de ADN. Globulele par să fie de origine extraterestră.
► Vibraţii paranormale în Bucegi
Masivul Bucegilor s-a cutremurat timp de aproape o lună în anul 1993. Localnicii auzeau tunete înfundate din adâncuri şi apoi simţeau cutremurele, de intensitate mică sau medie, dar deosebit de frecvente, uneori şi câte zece pe zi. În Vrancea sunt cutremure mici zi de zi, dar munţii Bucegi au o structură deosebită, sunt mai stabili şi se cutremură foarte rar. Oamenii de ştiinţă nu au putut explica activitatea seismică stranie din 1993, dar au descoperit că apar radiaţii puternice pe crestele Bucegilor, în unele zone.
► "Plouă cu broaşte!"
Nu e doar o expresie. Fenomenul e real şi s-a înregistrat în mai multe regiuni de pe glob, din California până în India. Se crede că tornadele puternice pot ridica în văzduh tone de apă, cu tot cu vieţuitoarele din oceane sau din lacuri. Astfel că, uneori, plouă cu broaşte sau cu peşti. Dar explicaţia ştiinţifică are o hibă: tornada ar trebui să ridice în aer tot ce găseşte în cale la suprafaţa apei, inclusiv păsări, reptile, vegetaţie, nu doar peşti sau numai broaşte.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Legolas
Administrator


Mesaje : 869
Pro points : 100002482
Likes : 35
Avertisment : Fara avertisment
Sex : masculin

Vezi profilul utilizatorului http://pro-zone.wikiforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum