Boli Ale Stomacului - Gastrita

In jos

Boli Ale Stomacului - Gastrita

Mesaj Scris de CaRb00N la data de Dum Mai 26, 2013 8:40 am

Gastritele sunt afectiuni caracterizate prin inflamatia stomacului, si sunt de tipuri si de cauze foarte diverse. Se face un mare abuz cu termenul de gastrita, folosindu-se ca diagnostic pentru majoritatea simptomelor dispeptice (arsuri în partea de sus a abdomenului, greata, varsaturi), dar acest diagnostic poate fi pus corect numai daca pacientului respectiv i s-a efectuat o endoscopie digestiva superioara si i s-au recoltat biopsii din stomac, tocmai pentru a pune în evidenta inflamatia mucoasei. Sunt doua categorii mari de gastrite: acute si cronice.
Gastritele acute:
Au un simptome comune: dureri în partea de sus a abdomenului în jurul liniei de mijloc (epigastru), greata si varsaturi. Acete dureri pot fi ca niste arsuri sau o jena aproape permanenta, dar accentuata daca pacientul consuma alimente iritante: cafea, alcool, prajeli, acrituri, condimente sau daca fumeaza.
În formele severe de gastrita acuta, în care apar ulceratii si hemoragii pe mucoasa gastrica, poate sa apara hemoragie digestiva superioara: varsatura cu sânge rosu sau negru (hematemeza) si scaune negre, lucioase cu aspect de pacura si urât mirositoare (melenice). Uneori hemoragia digestiva superioara poate pune în pericol viata, din cauza anemiei severe produse, dar de obicei nu este chiar atât de grava iar, în câteva zile, daca bolnavul urmeaza tratament leziunile mucoase se pot vindeca.
E posibil ca pacientul sa nu aiba deloc dureri, greata sau varsaturi, si sa se prezinte doar pentru hemoragie digestiva superioara.

Gastritele cronice sunt afectiuni mai frecvente ale stomacului decât gastritele acute, dar majoritatea sunt asimptomatice sau bolnavii pot avea simptome dispeptice (dureri epigastrice, greata, varsaturi) în conditiile în care fac excese alimentare: fumeaza exagerat, mese condimentate, cu prajeli, acrituri, bauturi carbogazoase, cafea, alcool.
avatar
CaRb00N
Pro Winner

Pro Winner

Mesaje : 79
Pro points : 2228
Likes : 3
Avertisment : Fara avertisment
Sex : masculin

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum